Viziteaza frumusetile zonei...

Zona Nehoiu abunda de obiective turistice de o diversitate si frumusete uimitoare.

Contacteaza-ne

Cascada Pruncea | Casoca

Cascada Casoca sau Pruncea se afla pe raul Casoca. Este o cascada de mici dimensiuni, 5-6 metri cadere, dar impresioneaza prin zona ascunsa in care este pozitionata.
Peretele din partea stanga a cascadei are o deschizatura ce era folosita drept ascunzatoare pentru haiducii locali din vremea lui Tudor Vladimirescu. Pentru a ajunge la ea, trebuie parasit DN10 Buzau-Brasov spre localitatea Casoca, in dreptul Barajului Siriu.

Barajul Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ aflat pe râul Buzău, în comuna Siriu din județul Buzău, între masivul Siriu și masivul Podu Calului.
Barajul este alcătuit din rocă, steril și un miez din argilă. Volumul umpluturilor totalizeaza 8,3 milioane m³ anrocamente. În urma construiri barajului, drumul național DN10 și-a schimbat ruta, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur, pentru acest scop construindu-se mai multe viaducte. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m înălțime, iar viaductul Stânca Tehărău traversează stânca versantului cu același nume.

Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor (denumit și Lacul Fără Fund) este un lac periglaciar aflat în Munții Siriului, la o altitudine de 1.420 m, în apropierea localității Gura Siriului din comuna Siriu, județul Buzău, România și se află pe suprafața comunei Chiojdu. Adâncimea sa maximă este de 2,5 m.
Lacul Vulturilor se găsește pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 m, în Munții Siriului. Cele două nume ale acestui lac provin din două legende. I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, consemnată de Alexandru Vlahuță în cartea sa România pitorească, lacul ar fi un loc unde vulturii veneau primăvara să-și învețe puii să zboare. Numele de Lacul fără Fund provine dintr-o altă legendă, despre un cioban care și-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului și a plecat. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi regăsit bâta în apele Dunării și mistuit de dorul mioarelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi abunda de obiective turistice de o diversitate si frumusete uimitoare.

Motocross si Rafting

Pentru pasionatii de sporturi extreme in zona se poate practica motocross si rafting. Cluburile de motocorss iti pun la dispozitie tot echipamentul necersar practicarii sportului deasemenea si instructori pentru incepatori. Daca esti pasionat sau doar curios de rafting, acest sport extraordinar îți va schimba pentru totdeauna ideea de ieșire în natură, trăind o experiență unică pe valurile râului, alături de echipa Romanian Adventure.

Chill Fest

La 3 ore de Bucuresti, in zona muntoasa din nord-vestul judetului Buzau, drumul se termina intr-un sat din alta lume, unde ni s-a confirmat ca timpul sta in loc.
Sa ajungi in satul Vadu Oii din comuna Gura Teghii nu e greu, insa e mai putin usor sa te intorci. Asta pentru ca vei fi vrajit, ca noi toti, de natura, oameni buni si povesti din alte vremuri.
Bucuria acestui loc trebuie impartasita, de asta am pus la cale o sarbatoare. Se cheama Vadoo Chill Fest!

Focul Viu

Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale care iese la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare (sau de către oameni dacă flacăra se stinge). Acest fenomen este localizat in Subcarpatii Buzaului pe versantul vestic al culmii Breazau, la o altitudine de 1030m.
Fundamentul apariției fenomenului este reprezentat de existența depozitelor subterane de hidrocarburi. Se pot vedea flăcări care izbucnesc din pămant înălțându-se în bătaia vântului, uneori cu o înălțime mai mare, alteori abia pâlpâinde - depinde foarte mult de presiunea gazelor din interior și de starea vremii: la fel de bine pot fi stinse temporar. Dacă plouă puternic se poate vedea cum bolborosește apa în locurile pe unde iese gazul. Aria pe care are loc fenomenul are suprafața relativă a unei camere - 25 mp .

Biserica de lemn din Gavanu

Biserica de lemn din Găvanu, comuna Mânzălești, județul Buzău, poartă hramul "Adormirea Maicii Domnului" și datează din anul 1828.
La construcția actualei biserici s-au folosit bârne din lemn de brad căptușite cu scândură, așezate pe temelie de piatră. Edificiul are un plan treflat, cu absidele altarului în șapte laturi, iar absidele laterale în 5 laturi. Sunt patru turle egale pe axul longitudinal și două turle mici - egale - pe absidele laterale. Cele de pe altar, naos și pronaos sunt deschise. Pridvorul este închis, pictat pe scandură[2]. Catapeteasma are o sculptură bogată, suflată cu aur și, seamănă la pictură cu cea a bisericii Mănăstirii Poiana Mărului situată în apropiere. Clopotnița are trei clopote: unul mare din bronz și altele două mai mici.

Alte Atractii

Torentul noroios de la Chirlesti

Muntii Siriu

Biserica de lemn Sf. Imparati (sec XIX)

Trasee turistice Masivul Podu Calului

Alpinism si escalada - sat Varlaam

Cabana de vanatoare Morcovoaia

Cascada La Sipot

Lacul Negru

Masivul Penteleu (1.772 m)

Trasee turistice Subcarpatii Buzaului

Manastirea Ciolanu

Manastirea Carnu - loc. Panatau

Chilia lui Dionisie Torcatorul

Lacul Hansaru

Muzeul Chihlimbarului Colti

Padurea de Tisa

Pietrele Rotunde

Poiana cu narcise din Penteleu

Rezervatia naturala Milea-Viforata

Schitul rupestru din satul Alunis

Trecatoarea Tabla Butii

Valea Basca

Herghelia Cislau

Sarata-Monteoru - Statiune turistica

Multumim Partenerilor

Contact

Indrazneste sa ne contactezi! Stabileste o intalnire si ramai uimit!

Adresa

Strada 1 Decembrie 1918, Nehoiu, Buzau